Evi

Onze huisgenoot

Al een tijdje waren we bezig om een huisdier te nemen. In de eerste instantie gingen we voor een poes; de eerste was een kitten, maar dit was geen succes. Hij kon beslist niet met met het baasje overweg, hij viel hem zelfs aan! Later hebben we een een hele lieve kater gehad, echter naar achteraf bleek dat dit beest een tumor in de buik had. Helaas hebben wij hem terug moeten brengen naar zijn vorige baasje die hem helaas heeft moeten laten inslapen.

Daarna kregen we een kater wat eigenlijk een buitenkat was, dus ook geen succes op ons flatje.

Na deze teleurstellingen hadden er even genoeg van, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan dus besloten we te kijken naar een hondje. We dachten eerst aan een zgn. “herplaatsertje”, maar dan weet je eigenlijk niet wat zo’n beestje heeft meegemaakt dus dat viel ook af. Toen zijn we uiteindelijk gegaan voor een puppy, deze moet je namelijk helemaal opvoeden, en zindelijk maken. Natuurlijk is dit heel veel werk, maar dan krijg je wel een heel lief en aanhankelijk beestje.  

Evi

 

Evi op de bank

Evi werd geboren op 12 juli 2019 in Valkenswaard. Evi is een Boomertje. Een Boomer is geen echt ras, maar een kruising tussen een Maltezer en een Shih tzu.

Op vrijdag 13 september konden haar ophalen bij de fokker in Valkenswaard. Best wel een spannende gebeurtenis voor zowel Evi als haar vrouwtje en baasje.

Toen we thuiskwamen moesten we aan elkaar wennen. Eerlijk gezegd voelde Evi zich vanaf het eerste moment op haar gemak bij ons. Voor ons was het toch wel wat moeilijker, want Evi was natuurlijk nog lang niet zindelijk. Er was ons namelijk verteld dat ze haar behoefte wel zou doen op een zgn. “puppytrainer” Maar helaas, dat feest ging mooi niet door want de dame vertikte het om zich op de puppytrainer te zetten. Dat betekende dus in het begin heel veel uitlaten; (na het eten, na het spelen en na het slapen). Ook ‘s-nachts moest ze eruit. En als dan uit was geweest deed ze het ook nog een keer binnen! 

Inmiddels hebben we Evi zindelijk, en doet ze niets meer binnen. Ook de periodes tussen het uitlaten is een stuk minder geworden (van 10-11 keer tot 4 keer per dag). Een hele verbetering!

Ook gaan Evi en het baasje naar de puppy-cursus. We zijn begonnen op de “kleuterschool”, en gaan nu naar de “basisschool”. Op de kleuterschool was het meer socialiseren (kennismaken en spelen met andere puppy’s etc.) Op de basisschool leren we netjes aan de lijn te lopen, zitten en liggen op commando en, heel belangrijk komen als het  baasje roept. Kortom zowel Evi als het baasje vinden het heel leuk.

Inmiddels zijn we alweer een paar maand verder, en hebben we de basisschool doorlopen (klik hier voor het diploma). Evi is nu 8 maand en een echte puber. Ze is af en toe echt ondeugend, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Ook netjes aan de lijn lopen was nog een probleem, maar sinds we een anti-trektuigje hebben aangeschaft is ook dat probleem opgelost en loopt ze keurig naast de baas.

Het is de bedoeling dat Evi in de toekomst zelf haar avonturen gaat opschrijven, op op deze site publiceren. Ze is nu nog bezig met een type-cursus, dus nog even geduld…

 

Reacties gesloten.